65668382_360022171381852_6124874469358960640_n

Hvad kan punkterne?

Månedens punkter hedder på kinesisk “Tianshu” og “Daheng”. De to punkter kan bruges til at sætte bevægelse i mave og tarme – så de er rigtige effektive imod forstoppelse.

Ved at massere punkterne kan man:

  • Lindre mavepine, hvis man f.eks. har spist for meget.
  • Sætte gang i maven og tarmene.
  • Afhjælpe forstoppelse.

Hvor finder du punkterne?

ST-25 finder du ud for navlen på toppen af hver sin mavemuskel. Læg dig evt. ned på ryggen, sæt dine pegefingre i navlen, løft hovedet lidt så du spænder i mavemusklerne for bedre at kunne se dem. Bevæg fingrene en fingerbredde eller to mod taljen, så fingrene ender på toppen af hver sin mavemuskel. Her finder du ST-25 (se foto)

SP-15 sidder også lige ud for navlen. Find ovenstående punkt og bevæg dig forbi ‘toppen af mavemusklen’ med dine pegefingre og ned på ydersiden af mavemusklen – tættere mod taljen. (se foto)

Hvordan stimulerer du punkterne?

Tryk fast ned i punkterne med dine pegefingre og lav cirkulære bevægelser, hvor du masserer i punkterne. Skift gerne imellem dem efter behag.
Massér godt og grundigt i hvert punkt i ca. 4 minutter, gerne flere gange om dagen alt efter behov.

Massage

Man kan ud over AKUpressuren også hjælpe peristaltikken i tarmene lidt på vej ved hjælp af følgende massage:

Læg en flad hånd på maven. Tryk hånden fast ned og bevæg den i en glidende bevægelse rundt om navlen i urets retning. Bliv ved i 4-5 minutter og gentag gerne flere gange dagligt.

Hvis forstoppelsen er rigtig slem, så kan det være en fordel at kombinere AKUpressur med ovenstående massage.

Hvad kan du forvente?

Du kan forvente lige fra en lille lindring til en total ophævelse af gener/smerter. Vil du fremme processen, kan det være fint at visualisere (dvs. forestille dig) en afslapning af kroppen og en afslapning i det område, du har generne i.