65906275_764317477299016_640686409052585984_n

Hvad kan punkterne?

Månedens punkt hedder på kinesisk “Gongsun” eller Mi-4. Punktet finder man på indersiden af foden (både venstre og højre fod) – og ved at massere punktet kan man:

  • Lindre eller stoppe diarré.
  • Lindre en smertende og oppustet mave.

Hvor finder du punkterne?

Mi-4 finder du på indersiden af foden langs med den mellemfodsknogle, der løber videre frem til storetåen. Hvis man starter med at sætte sin tommelfinger på siden af trædepuden, og så lader fingeren løbe langs med knoglen ned mod hælen, så falder fingeren natuligt i en lille “fure” i huden. Følg furen indtil spidsen af fingeren når en lille fordybning eller et blødt punkt (se foto). Her finder du Mi-4.

Hvordan stimulerer du punkterne?

Tryk fast ned i punktet Mi-4 med din tommelfinger og lav meget langsomme cirkulære bevægelser (ca. 4 stk. pr minut og ikke glide henover huden, da det vil slide på huden). Massér i punktet i ca. ét minuts tid, og skift herefter til den anden fod, hvor du gentager samme fremgangsmåde. Massér gerne punktet 2-3 gange om dagen.

Hvad kan du forvente?

Du kan forvente lige fra en lille lindring til en total ophævelse af gener/smerter. Vil du fremme processen, kan det være fint at visualisere (dvs. forestille dig) en afslapning af kroppen og en afslapning i det område, du har generne i. Det fremmer kroppens selvregulering.