Stærk som en okse, men ryggen smertede

9. maj 2018

I begyndelsen af 2006 brækkede Morten Thomsen fra Viborg sin ryg. Efter at have gået med korset og til genoptræning for egen regning i halvandet år, var ryggen stadig ikke i orden, og en normal hverdag var umulig. Vendepunktet kom, da Morten Thomsens nabo anbefalede ham at give Foldberg Akupunktur et forsøg:
– Naboen insisterede på at køre mig og ville simpelthen betale den første behandling for mig, hvis ikke det hjalp. Så lod jeg mig overtale, fortæller Morten Thomsen, og han mødte op i klinikken første gang i september 2007.

Forstående arbejdsplads
– Mine mavemuskler, ja alle core-muskler var virkelig stærke, og på den måde var fysioterapien god. Men det hjalp bare ikke på smerterne i min ryg. Jeg kunne ikke få min hverdag til at fungere. Heldigvis var min arbejdsplads – Teknisk skole i Viborg – meget forstående og ville gerne beholde mig. Jeg arbejdede om formiddagen og måtte gå over på skolehjemmet og tage en lur midt på dagen. Så kunne jeg komme tilbage og arbejde lidt igen, inden jeg måtte hjem i min seng. Det var både hårdt og træls, og mine dage hang slet ikke sammen, fortæller Morten Thomsen.

Hokus pokus
Morten Thomsen troede absolut ikke på akupunktur:
– Jeg tænkte simpelthen, at det var noget hokus pokus. Men dagen efter, jeg havde været til den første behandling hos Foldberg, havde jeg min første hele arbejdsdag, siden jeg brækkede ryggen.
Problemet var, at sener og ligamenter i ryggen ikke fik næring nok til at heles:
– I starten fik jeg flere behandlinger i løbet af ugen, så hver 14. dag og til sidst sagde Hans Erik Foldberg, at nu behøvede jeg ikke flere.

Uheldig igen
Morten Thomsen er nu vendt tilbage, fordi han i april 2018 styrtede ned af en trappe og landede på det gamle brud i ryggen:
– Jeg fik smerter igen, men det værste var de jag i ryggen og ned i benene, som det medførte. Så kom jeg i tanke om, at jeg hellere måtte ty til Foldberg igen og mødte op en meget tidlig mandag morgen. Bare efter en behandling løsnede det sig så meget der omme, at jagene er holdt op, fortæller Morten Thomsen, som var smerterne kvit efter få behandlinger.

Bryder sig ikke om nåle
Nu er det ham, der insisterer på at betale første behandling til skeptiske venner og bekendte og sender dem til akupunktur i Roslev:
– Jeg tror, at folk er skeptiske, fordi der findes nogle, som bare sætter seks nåle, og så er det det. Jeg bryder mig faktisk slet ikke om nåle, men her foregår det stille og roligt, og jeg har tillid til, at Hans Erik kan gøre det ordentligt, for det har jeg oplevet på egen krop.