Forhøjet kolesterol

Ønsker du at reducere eller stoppe brugen af din kolesterolsænkende medicin? Er du træt af bivirkningerne fra medicinen så som udslæt, sure opstød, søvnløshed, hovedpine eller muskel- og ledsmerter mm.?

Ja, bivirkningerne er mærkbare , så der er ikke noget at sige til, at mange patienter kommer til os, fordi de ønsker at blive fri fra deres kolesterolsænkende medicin. Og der er hjælp at hente! For flere internationale undersøgelser har påvist, at akupunktur har en gavnlig effekt i behandlingen af forhøjet kolesterol.

At akupunktur virker, behøver vi nu ikke en international undersøgelse til at fortælle os. Det ser vi hver dag i klinikken! For med 25 års erfaring i at behandle med nåle har vi mange succeshistorier at fortælle, og vi har hjulpet rigtig mange mennesker med at genskabe kroppens evne til selvregulering, således at kroppen selv formår at normalisere kolesteroltallet. Det betyder et liv uden medicin – og uden bivirkninger!

Årsager til forhøjet kolesterol

Både arv og miljø kan påvirke kolesterolniveauet i kroppen.
De mest almindelige påvirkninger er:

 • Rygning
 • Overvægt
 • Alkoholmisbrug
 • Stress
 • For lidt motion
 • Forhøjet kolesteroltal i familien
 • Usunde madvaner

Hertil kommer en række sygdomme, som også kan forårsage forhøjet kolesteroltal:

 • Nedsat stofskifte
 • Hjerte-kar-sygdomme
 • Sukkersyge
 • Nyresygdomme
 • Forhøjet blodtryk

Kolesterol - ven eller fjende i kroppen?

Kolesterol har fået et rigtig dårligt ry de seneste år, og ofte tænker vi på det som noget negativt, der ikke bør være i kroppen. Men virkeligheden er en ganske anden, idet kolesterol er livsvigtige fedtstoffer, der produceres i leveren, og som bl.a. er vigtige for hjernen, nervesystemet, hjertet, dannelsen af D-vitamin og dannelsen af hormoner i kroppen. Så et normalt niveau af kolesterol i kroppen kan vi bestemt ikke undvære!

Men som med alt andet i livet gælder princippet ’alting med måde’ – også når vi taler om kolesterol – for det kan være farligt at have både for lavt og forhøjet kolesteroltal. Størstedelen af de mennesker, der har problemer med deres kolesteroltal, får stillet diagnosen ’forhøjet kolesterolindhold i blodet’, hvilket ofte er en følgevirkning af den usunde livsstil som mange af os fører. Dog kan forskellige sygdomme og tendens til forhøjet kolesterol i familien også spille ind.

Selve det forhøjede kolesteroltal giver ingen symptomer, men det skaber en øget risiko for, at der dannes åreforkalkning, hvilket med tiden kan forårsage blodpropper, hjertekrampe (angina pectoris), hjerneblødning og skader på nyrer og øjne. Så der er god grund til at forsøge at sænke et forhøjet kolesteroltal og i første omgang kan man selv gøre en indsats ved kostændringer og indføring af motion i hverdagen. Men selv den bedste indsats er ikke altid nok, og i nogen tilfælde har det – fra lægens side – været nødvendigt at supplere med kolesterolsænkende medicin.

Behandling af forhøjet kolesterol i klinikken

Formålet med akupunkturbehandlingen er at sænke det forhøjede kolesteroltal, således at du i sidste ende kan trappe ned på eller blive uafhængig af kolesterolsænkende medicin. Akupunkturens force er, at den kan hjælpe med til at bringe kroppen i balance, så den på længere sigt bedre kan omsætte kolesterolet og ikke behøver medicin til hjælp.

Desværre kan man ikke bare stoppe behandlingen med medicin fra den ene dag til den anden, idet et pludseligt medicinophør kan resultere i et kraftigt stigende kolesteroltal. Vores primære fokus i starten af behandlingsforløbet er derfor at skabe en forbedret leverfunktionen og sænke det forhøjede kolesterol, for med tiden at kunne reducere i medicinmængden. Vi følger ændringerne undervejs ved henvisning til egen læge.

Vi stiller vores diagnose ud fra en grundig samtale med dig og ved at bruge puls- og tungediagnose. Ved at sammenholde alle disse faktorer udvælger vi de akupunkturpunkter, der passer til netop dig som patient – for der er aldrig to patienter i vores klinik der er ens.

Som patient har du mulighed for selv at yde en aktiv indsats ved ændring af livsførelse. Vi rådgiver dig derfor gerne ved at udarbejde nogle anbefalinger til dig, som vil gavne behandlingsforløbet og fremme en hurtigere bedring.