En gammel behandlingsmetode

Akupunktur er en over 5.000 år gammel behandlingsform fra Kina. Med akupunktur stimulerer vi kroppen med nåle i nøje udvalgte punkter. Punkterne har gennem et kompliceret system forbindelse til hele kroppen og dens funktioner. Nålene påvirker kroppens energi og stimulerer kroppens naturlige evne til at helbrede sig selv – eller forbedre sin funktion. Det kan gøres så specifik at der igangsættes en selvhelbredende proces rettet til så forskellige ting som en inflammation i sener eller muskler, hold i ryggen, fordøjelsesproblemer eller sågar en opbyggende virkning på et beskadiget nervevæv. På denne måde afhjælpes mange problemer og sygdomme, på en sund og naturlig måde. Derudover sker der en frigørelse af den energi, du ellers har haft bundet i smerte, stress eller ubehag – og forvandle den til konstruktiv og helbredende energi.

Nervøs for nålene?

En del er nervøse første gang, de skal prøve at være "en levende nålepude". De allerfleste bliver dog overrasket over, at ikke alene er det stort set smertefrit, men også yderst behageligt at opleve virkningen af afslapning og energi. Også efter behandlingen kan man have oplevelsen af fornyet energi og velvære.

Hvilke andre metoder bruger vi?

Laserbehandling

Laser er en koncentreret lysstråle, der er ordnet således, at de enkelte lysbølger har samme svingningstakt. Det giver en meget koncentreret energiform, der positivt kan påvirke de enkelte akupunkturpunkter eller andre områder i kroppen. Derved sættes en reaktion i gang med en helende effekt. Metoden egner sig især til mennesker der lider af nålefobi, børn og babyer, da behandlingen er uden ubehag.

Spændinger i bevægeapparatet

Vi bruger forskellige metoder, når smerter skal forløses. Det, som nålene ikke frigør, kan klares med tryk, forskellige teknikker til at løsne muskler, ledbånd og nerver - altsammen for at genvinde den funktionalitet, som vores bevægapparat er skabt til at besidde.

Andre specialteknikker

Vi benytter flere forskellige specialteknikker. For eksempel NADA og Auriculoterapi. Disse er begge øreakupunktur-teknikker, der blandt andet kan bruges ved afgiftning og afvænning - eksempelvis i forbindelse med medicin, alkohol og rygning. På samme måde benytter vi os af andre teknikker - med hver deres styrkeområde - som for eksempel Acunova, Eciwo, Su Jok etc.

Diagnosemetoder

Puls

Puls

Hvis noget i kroppen ikke fungerer, som det skal, påvirker det hjertet via elektriske impulser. Det kan aflæses gennem din puls. Pulsen kan være langsom, hurtig, ligge overfladisk eller dybt, og den kan være svag, kraftig, tynd, tyk, strenget, glidende eller hul. Op til 28 variationer. Umiddelbart lyder det utroligt, at det er muligt at mærke så meget og så nuanceret gennem et pulsslag. Men det er det. En analyse af din puls giver en erfaren akupunktør et præcist indblik i din helbredstilstand.

Tungen

Gennem tungens udseende får akupunktøren en værdifuld information om kroppens tilstand. Forskellige områder på tungen afspejler tilsvarende områder og organer i kroppen. Derfor kan man ved at se på tungen kortlægge et eventuelt problem et andet sted i kroppen. Tungens udseende fortæller, hvor behandlingen bør sættes ind. Tungen er dækket af slimhinde og papiller. Ved en tungeanalyse ser vi på tungens form, farve, belægning og fugtighed. Ved at se på forandringer i tungens udseende, kan vi derfor se, hvilke problemer man har. Vi kan også følge fremskridtene i behandlingen, da tungen forandrer udseende. En rask person vil have en lyserød tunge, som ser “frisk” ud. ​

Tungen